Loohuis Lariks-Douglas Schuttingen

Lariks- en Douglas-hout

Hoewel Lariks- en Douglas-hout veel dezelfde eigenschappen hebben wordt in tuinhout veelal Douglas-hout gebruikt. Deze is taaier en beter geschikt om buiten te gebruiken (bijvoorbeeld voor scheepsmasten). 

Lariks-hout behoort tot de familie van de dennen terwijl Douglas-hout van de douglasspar (oregon pine) komt.  

Douglas-hout heeft namelijk een fijne houtnerf waardoor deze houtsoort zeer geschikt is voor het gebruik van schuttingen en overkappingen. Tevens wordt Douglas-hout gebruikt voor spanten en voor multiplex.

Douglash-out heeft een mooie warme uitstraling.

Voor overkappingen worden de hardhouten palen op poeren geplaatst dmv pergoladragers. De maten die wij uit voorraad kunnen leveren beperken zich tot handelsmaten maar voor afwijkende maten werken we samen met verschillende houtzagerijen zodat Loohuis-schuttingen alle maten kan leveren.Fotoalbum Lariks- en Douglas-hout

Afdekbalk

Verder kun je kiezen tussen een hardhouten afdekbalk of een deksloof.

FSC cerfificaat

De schuttingen die we maken uit douglas hebben als voordeel dat ze niet behandeld zijn dus het hout word puur natuur verwerkt zonder conserverings middelen. Wel adviseren we deze houtsoort te combineren met hardhouten palen en/of betonpalen. Ons hout is voorzien van het FSC certificaat.

Werkplaats.

Wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van producten op maat voor bedrijven (bijvoorbeeld het midden en klein bedrijf) en de particulier Dit alles kunnen wij bij Loohuis-schuttingen maken omdat wij beschikken over een eigen werkplaats waar wij alles op maat en naar wens maken.

Hout / Betonschuttingen Douglas 10x10 - systeem

Bij het Loohuis-schuttingen 10x10 - systeem worden de schermen tussen de beton palen geplaatst, waartussen een betonplaat is ingeklemd. Scherm, betonplaat en betonpalen zijn met elkaar verbonden, zodat een stabiel geheel onstaat. De sleuf zit slechts over een beperkte lengte in de paal, waardoor de betonplaat niet kan nazakken. Doordat de schermen met een metalen hoekijzer aan de paal worden bevestigd, kunnen alle gangbare tuinschermen gebruikt worden. Over dit metalen hoekijzer kun je een halve plank bevestigen waardoor het netjes is weggewerkt. Door de keuze uit vele maten palen en modellen schermen zijn de combinatie mogelijkheden ongekend.

Hout / Betonschuttingen Douglas 12x12 - systeem

Bij het Loohuis-schuttingen 12x12 - Douglas systeem worden zowel de schermen als de betonplaat tussen de sleuven van de betonpalen ingeklemd. Over de betonpalen komt een afdekbalk, die het geheel bij elkaar houdt. Ter bevestiging van deze bovenbalk zijn de palen voorzien van een schroefbus.

Verantwoord bosbeheer

Door FSC-hout te kopen draagt u dus bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. De voorwaarden voor verantwoord bosbeheer zijn vastgelegd in de FSC principes en criteria. Deze ‘spelregels‘ worden door de ecologische, sociale en economische ‘spelers‘ gezamenlijk bepaald. Via certificering wordt gewaarborgd dat de regels worden nageleefd. FSC is het enige systeem voor verantwoord bosbeheer dat op deze wijze werkt en daardoor als enige wordt gesteund door milieu- en ontwikkelingsorganisaties als WWF, Greenpeace en OxfamNovib.

Kwaliteit

Naast een hoogwaardige service is het vooral ook de kwaliteit waar het bij schuttingen om draait. Niet alleen kwaliteit in uitvoering, maar eveneens in het materiaal. Een groot assortiment aan exclusieve, duurzaam verantwoorde materialen is hiervan een treffend voorbeeld.

Nicky Koel

Erg tevreden over het opgeleverde resultaat! Ze werken volgens afspraak, denken graag mee en zijn oplossingsgericht, waardoor wij gele jaren plezier gaan hebben van onze nieuwe schutting! Zeer tevreden, en ik kan Loohuis Schuttingen van harte aanraden als bedrijf!

Rudie Tijink

Alles mooi afgewerkt. Prima prijs kwaliteit verhouding. Wij zijn zeer tevreden 😀👍.

Jakko Braamse (Freejack273)

Duidelijke voorlichting, goede prijzen en snelle service. Zeer tevreden met mijn schutting.

Hans Pieper

Voor een goede en mooie schutting moet je bij Loohuis zijn. Loohuis schuttingen maakt uw schutting op maat zoals u deze graag wilt.

Gea.A Mulder

Vriendelijk personeel, goede kwaliteit en service

Pascal D Stopel

Goed en eerlijk bedrijf. Meer als tevreden.

Lucienne Gelauff

Mooie schutting en snel en vakkundig geplaatst top jongens

Florian Beltman

Loohuis heeft in onze gehele straat de schuttingen geplaatst. De schuttingen zien er super uit en de service is uitstekend. Bij vragen zijn ze goed bereikbaar. Ik raad Loohuis iedereen aan.

Alma Heijink

Prima service zou later geplaats worden maar na een telefoontje was er zonder moelijkheden nu al geplaats super gedaan, kan het iedereen aanbevelen