Loohuis Bankirai Schuttingen

Ecologisch Verantwoorde Duurzame Bosbouw

Hardhoutproducten van Loohuis-schuttingen zijn  afkomstig van ecologisch verantwoorde duurzame bosbouw. Dit is beter voor het milieu en voor de economie van het exporterende land. Wij garanderen u dat ons hardhout uitsluitend afkomstig is van natuurvriendelijke beheerde bossen. Fotoalbum Bankirai schuttingen

Hardhout

Duurzaamheidsklasse 1 van ons hardhout betekent dat het jaren bestand is tegen vocht en weersinvloeden.Daarom adviseren wij voor in de grond ook altijd hardhouten palen te gebruiken.
Daar hardhout een natuurproduct is kunnen er kleurverschillen in het hout voorkomen. De kleur van het hardhout varieert van licht-geel tot rood-bruin, dit maakt het product geheel natuurlijk.

Afdekbalk

Verder kun je kiezen tussen hardhouten afdekbalk of een deksloof.

FSC cerfificaat

De schuttingen die we maken uit douglas hebben als voordeel dat ze niet behandeld zijn dus het hout word puur natuur verwerkt zonder conserverings middelen.
Wel adviseren we deze houtsoort te combineren met hardhouten palen en/of betonpalen. Ons hout is voorzien van het FSC certificaat.

Hout / Betonschuttingen Bankirai 10x10 - systeem

Bij het Loohuis-Schuttingen 10x10 - systeem worden de schermen tussen de beton palen geplaatst, waartussen een betonplaat is ingeklemd. Scherm, betonplaat en betonpalen zijn met elkaar verbonden, zodat een stabiel geheel onstaat . De sleuf zit slechts over een beperkte lengte in de paal, waardoor de betonplaat niet kan nazakken. Doordat de schermen met een metalen hoekijzer aan de paal worden bevestigd, kunnen alle gangbare tuinschermen gebruikt worden. Over dit metalen hoekijzer kun je een halve plank bevestigen waardoor het netjes is weggewerkt. Door de keuze uit vele maten palen en modellen schermen zijn de combinatie mogelijkheden ongekend. Fotoalbum Bankirai schuttingen 10x10

Hout / Betonschuttingen Bankirai 12x12 - systeem

Bij het Loohuis-schuttingen 12x12 - Bankirai systeem worden zowel de schermen als de betonplaat tussen de sleuven van de betonpalen ingeklemd. Over de betonpalen komt een afdekbalk, die het geheel bij elkaar houdt. Ter bevestiging van deze bovenbalk zijn de palen voorzien van een schroefbus.
Fotoalbum Bankirai schuttingen 12x12