Loohuis-Tuinhout

Hardhout, een sieraad in uw tuin

Hardhoutproducten van Loohuis-schuttingen zijn afkomstig van ecologisch verantwoorde duurzame bosbouw. Dit is beter voor het milieu en voor de economie van het exporterende land. Wij garanderen u dat ons hardhout uitsluitend afkomstig is van natuurvriendelijke beheerde bossen. Duurzaamheidsklasse 1 van ons hardhout betekent dat het jaren bestand is tegen vocht en weersinvloeden. Daarom adviseren wij voor in de grond ook altijd hardhouten palen te gebruiken. Daar hardhout een natuurproduct is kunnen er kleurverschillen in het hout voorkomen. De kleur van het hardhout varieert van licht-geel tot rood-bruin, dit maakt het product geheel natuurlijk. Fotoalbum Tuinhout

FSC cerfificaat

Het hout dat van Douglas afkomstig is heeft als voordeel dat het niet behandeld is, dus het hout word puur natuur verwerkt zonder conserverings middelen. Wel adviseren we deze houtsoort te combineren met hardhouten palen en/of betonpalen. Ons hout is voorzien van het FSC certificaat.

Verantwoord bosbeheer

Door FSC-hout te kopen draagt u dus bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. De voorwaarden voor verantwoord bosbeheer zijn vastgelegd in de FSC principes en criteria. Deze ‘spelregels‘ worden door de ecologische, sociale en economische ‘spelers‘ gezamenlijk bepaald. Via certificering wordt gewaarborgd dat de regels worden nageleefd. FSC is het enige systeem voor verantwoord bosbeheer dat op deze wijze werkt en daardoor als enige wordt gesteund door milieu- en ontwikkelingsorganisaties als WWF, Greenpeace en OxfamNovib.

Geïmpregneerd Hout

Tuinhout moet beschermd worden tegen houtrot. Weersinvloeden kunnen aantasting veroorzaken met schimmels en houtrot als gevolg, door het tuinhout te impregneren wordt aantasting van het hout voorkomen. Het tuinhout wordt in Nederland onder Komo Keur geïmpregneerd. Hierdoor ontstaat de natuurlijke groene kleur. Houtverduurzaming onder Komo Keur houdt in dat er gewerkt wordt volgens de eisen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze eisen worden tot de strengste van Europa gerekend.

Komo Keur geeft dus de garantie op een milieu verantwoorde verduurzaming.

Kwaliteit

Naast een hoogwaardige service is het vooral ook de kwaliteit waar het bij Loohuis-schuttingen om draait. Niet alleen kwaliteit in uitvoering, maar eveneens in het materiaal. Een groot assortiment aan exclusieve, duurzaam verantwoorde materialen is hiervan een treffend voorbeeld.

Nicky Koel

Erg tevreden over het opgeleverde resultaat! Ze werken volgens afspraak, denken graag mee en zijn oplossingsgericht, waardoor wij gele jaren plezier gaan hebben van onze nieuwe schutting! Zeer tevreden, en ik kan Loohuis Schuttingen van harte aanraden als bedrijf!

Rudie Tijink

Alles mooi afgewerkt. Prima prijs kwaliteit verhouding. Wij zijn zeer tevreden 😀👍.

Jakko Braamse (Freejack273)

Duidelijke voorlichting, goede prijzen en snelle service. Zeer tevreden met mijn schutting.

Hans Pieper

Voor een goede en mooie schutting moet je bij Loohuis zijn. Loohuis schuttingen maakt uw schutting op maat zoals u deze graag wilt.

Gea.A Mulder

Vriendelijk personeel, goede kwaliteit en service

Pascal D Stopel

Goed en eerlijk bedrijf. Meer als tevreden.

Lucienne Gelauff

Mooie schutting en snel en vakkundig geplaatst top jongens

Florian Beltman

Loohuis heeft in onze gehele straat de schuttingen geplaatst. De schuttingen zien er super uit en de service is uitstekend. Bij vragen zijn ze goed bereikbaar. Ik raad Loohuis iedereen aan.

Alma Heijink

Prima service zou later geplaats worden maar na een telefoontje was er zonder moelijkheden nu al geplaats super gedaan, kan het iedereen aanbevelen