Loohuis-Tuinhout

Hardhout, een sieraad in uw tuin

Hardhoutproducten van Loohuis-schuttingen zijn afkomstig van ecologisch verantwoorde duurzame bosbouw. Dit is beter voor het milieu en voor de economie van het exporterende land. Wij garanderen u dat ons hardhout uitsluitend afkomstig is van natuurvriendelijke beheerde bossen. Duurzaamheidsklasse 1 van ons hardhout betekent dat het jaren bestand is tegen vocht en weersinvloeden. Daarom adviseren wij voor in de grond ook altijd hardhouten palen te gebruiken. Daar hardhout een natuurproduct is kunnen er kleurverschillen in het hout voorkomen. De kleur van het hardhout varieert van licht-geel tot rood-bruin, dit maakt het product geheel natuurlijk. Fotoalbum Tuinhout

FSC cerfificaat

Het hout dat van Douglas afkomstig is heeft als voordeel dat het niet behandeld is, dus het hout word puur natuur verwerkt zonder conserverings middelen.
Wel adviseren we deze houtsoort te combineren met hardhouten palen en/of betonpalen. Ons hout is voorzien van het FSC certificaat.

Verantwoord bosbeheer

Door FSC-hout te kopen draagt u dus bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. De voorwaarden voor verantwoord bosbeheer zijn vastgelegd in de FSC principes en criteria. Deze ‘spelregels‘ worden door de ecologische, sociale en economische ‘spelers‘ gezamenlijk bepaald. Via certificering wordt gewaarborgd dat de regels worden nageleefd. FSC is het enige systeem voor verantwoord bosbeheer dat op deze wijze werkt en daardoor als enige wordt gesteund door milieu- en ontwikkelingsorganisaties als WWF, Greenpeace en OxfamNovib.

Geïmpregneerd Hout

Tuinhout moet beschermd worden tegen houtrot. Weersinvloeden kunnen aantasting veroorzaken met schimmels en houtrot als gevolg, door het tuinhout te impregneren wordt aantasting van het hout voorkomen. Het tuinhout wordt in Nederland onder Komo Keur geïmpregneerd. Hierdoor ontstaat de natuurlijke groene kleur. Houtverduurzaming onder Komo Keur houdt in dat er gewerkt wordt volgens de eisen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze eisen worden tot de strengste van Europa gerekend.

Komo Keur geeft dus de garantie op een milieu verantwoorde verduurzaming.

Kwaliteit

Naast een hoogwaardige service is het vooral ook de kwaliteit waar het bij Loohuis-schuttingen om draait. Niet alleen kwaliteit in uitvoering, maar eveneens in het materiaal. Een groot assortiment aan exclusieve, duurzaam verantwoorde materialen is hiervan een treffend voorbeeld.